PGB Zorg

Het persoonsgebonden budget (afgekort ‘pgb‘) is bedoeld om mensen te ondersteunen die (intensieve) zorg, hulp of begeleiding nodig hebben om zelfstandig te (blijven) wonen en leven. Het idee achter het budget is dat de zorgontvanger doorgaans beter kan inschatten wat hij of zij aan zorg nodig heeft.

Stel,  u heeft een PGB en daarmee heeft u uw zorg prima georganiseerd met informele zorgverleners, vaak familieleden, die u met liefde de zorg geven die u verlangt. 

Maar soms is er meer nodig: Professionele zorg, bijvoorbeeld wanneer u verpleegtechnische handelingen nodig heeft, zoals wond- of stomazorg. Dan is het prettig om daarvoor professionele verpleegkundigen in te kunnen schakelen die u deze zorg kunnen bieden als aanvulling op de zorg van uw naasten, waarmee u zo gelukkig bent.

HVZ Thuiszorg is u hiermee graag van dienst. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden en onze tarieven.

Heeft u juist behoefte aan alleen professionele zorg en wilt u uw volledige zorg inkopen bij HVZ Thuiszorg?  Dat is natuurlijk ook mogelijk. U bepaalt als budgethouder wie bij u de zorg levert en wanneer dat gebeurt.

HVZ Thuiszorg biedt een volledig dienstenpakket voor Wlz, WMO en Zvw  Budgethouders. Ook kunnen wij u helpen een PGB aan te vragen.